Bark
Author picture

Hudens torraste tid.

Årstiden.

Vissa årstider gör att huden känns och ser ut att vara torrare än torrt. Nu är det den tiden och då vänder jag mig till en botanisk bukett av råvaror som kan lappa, laga, skydda och vårda – samtidigt.

Huden behöver rätt råvaror men även behandlas på rätt sätt. Allt för att inte utmana, öka cirkulation och fuktförlust i huden.

 

Botaniska buketten.

Följande botaniska vänner har förmågan att lappa ihop de torraste hudar. 

Växtoljor som lappar, lagar, skyddar och vårdar är:

Vetegrodd, Sheasmör och någon droppe Ricinolja.

Hydrolater som ökar hudens  förmåga till fuktbindning:

Rockrose, Lavendel och/eller Helichrysum.

Eteriska oljor som är milda, mjuka och återfuktande:

 Amyris, Cederträ Atlas och/eller Sandelträ.

 

Metoden.

Spraya lite hydrolat över handflatan och TRYCK in den på ansiktshuden.

Blanda några droppar Vetegroddsolja, Sheasmörsolja och någon enstaka droppe Ricinolja. Ta en droppe eterisk olja i blandningen, spraya lite hydrolat över oljorna och blanda mjukt ihop i handflatorna. Tryck in oljeblandningen över hals, haka och ansikte. Upprepa proceduren flera gånger om så behövs. Vill du bara prova en växtolja – ta Vetegrodd, en hydrolat – ta Rockrose, en eterisk olja – ta Amyris. ;))

 

Att trycka in råvaror.

Det är en stor skillnad på att massera in oljor och att trycka in dem. Massage är bra för ökad cirkulation, spänst i hudens skikt, avslappning, för ökad spänst i ansiktsmuskulaturen. MEN om du ofta/alltid masserar in växtoljor och fortfarande upplever att huden känns yttorr så kan det vara just massagen som är problemet. Huden blir lite för stimulerad och aktiv vilket ökar värmen i huden och då dunstar gärna ytfukt. Att trycka in oljor, hydrolater och smör är något värt att prova för att se om huden ”dricker” näringen utan att bli aktiv och varm.

 

Vi syns snart därute!

Lena

Dela detta!