Om oss.

Vi älskar växter, skönhet och bra grön mat för huden.

Vi är en grupp tvåbenta med ena foten i jorden, den andra i skogen. En hand kramar den stora staden, den andra håller ett fast grepp om spaden, huvudet håller vi högt bland trädens kronor i den friska vinden. Resten av kroppen hittar ni inbäddad i grönsaker, blommor, vilda växter och vajande gräs.

Vi tror att ett grönt, skönt och gott liv är möjligt. Vi gör vårt bästa varje dag att inspirera, lära ut och få med oss så många vi kan på den gröna vägen inom skönhet och hudvård.

BOTANY FOR ALL

Vision

Det självklara valet är grönt.

Alla ska vilja välja våra gröna botaniska råvaror till huden, för skönheten i allt.

Mission

Vår mission/passion är att vara en förebild, påverkare, inspiratör och kunskapsbank till alla som vill och behöver stöd, support och kunskap på denna resa. Alla kan göra något och det startar här. Nu.

Dina val har stor betydelse. Människan är den enda som kan påverka, välja och skapa den återhämtning som jorden så väl behöver.

Delmål

Att skapa relationer mellan människor och växter. Får man en relation, ett namn, en historia, ett sammanhang med växter så bryr man sig om det gröna. Bryr man sig så vill man inte någon illa.

– Att sälja och tillhandahålla den bästa botaniska hudvården och makeupen  till alla. 

– Genom kurser, workshops och utbildningar förmedla och sprida kunskap om att vår hudvård och makeup är giftfri, ren, växtbaserad, avskalad och sinnligt underbar att använda.

– Att lära ut om hud, hudvårdsrutiner och makeup som är en ren njutning att använda, som stödjer, stärker och bygger upp huden. En hudvård som är mycket hållbar, ofarlig och som gynnar alla på denna planet.

– Att lära ut om skillnaden mellan

Processad fabrikstillverkad hudvård med en hållbarhet på flera år och innehållsförteckning med galet många ingredienser. En maskin- och fabrikstillverkad hudvård som är så långt ifrån växtriket man kan komma, som kostar energi, vatten, förpackningar med mycket mer. Detta gäller även den ekologiska hudvården.

OCH

Vårt val av hudvård. Enkel, ren, kallpressad, ekologisk hudvård från växter i sin avskalade men mest geniala form. En olja, en ört, en hydrolat och huden. Ett hantverk från början till slut.

  • Alla våra råvaror packas idag för hand. Vi kvalitetsbedömer, provar, doftar och använder alla produkter själva. Alla nya batcher kontrolleras, används och hanteras manuellt av oss. Vår hand vilar över alla våra botaniska råvaror.

Mål

– Om växter får ett namn så blir de betydelsefulla för människan. Detta gäller allt i naturen.

Vi vill att alla känner och tycker att naturen, växtriket, djuren, vattnet, luften och människan har lika stor betydelse.

– Detta är vårt yttersta mål:

att skapa betydelsefulla relationer mellan våra olika riken. Relationer som gör att vi blir rädda om varandra, tar hand om varandra, inte skadar, skövlar och förstör.

Lena Losciale

Jag ser mig som en trädgårdsmästare, växtguide och kock för näring, vård och mat till magen och huden. Praktisk kunskap om vilda och odlade växter är min passion. Att odla och vandra med växter har givit mig en djup förståelse om växters kärleksfulla samarbete med varandra, med djur och människor. Detta villkorslösa samarbete från växterna ger unik och enastående mat till huden, kroppen, psyket och själen.

Som hudens trädgårdsmästare har jag en holistisk inställning till att huden liksom jorden är ett eget ekosystem med behov av rätt näring, skydd, vård, vatten och återhämtning. Huden påverkas av så många faktorer i våra liv och den finaste, heligaste och vackraste skönheten till huden kommer från jorden själv. Från hennes växter, från växtriket och dess mångfald. Hon är chefen och jag är hennes trädgårdsmästare.

Yrkeslivet

Över 25 år har detta varit mitt arbete och utan överdrift så har jag haft mer än 1000 hudar under mina händer. Min empiriska, praktiska och pedagogiska erfarenhet om hud och botanik är gedigen. Jag lär mig hela tiden om hur hud och växtämnen kan samarbeta genom praktisk användning. Det är inget som man kan läsa sig till, litterära studier fungerar inte här utan empiriska studier är helt avgörande när det gäller hudförståelse och förståelse för hur ämnen från växtriket beter sig på olika typer av hud. Pedagogiken, att lära ut om detta är galet roligt.

Angelo Losciale

Växtriket, naturen, svampplockning, fågelskådning, småskalig odling och god enkel medelhavsmat är och har alltid varit ett självklart sätt att leva för mig. Praktisk kunskap om vilda och odlade växter är min passion och den delar jag med Lena. Jag är uppmärksam på helheten och vill att vårt liv och företagande färgas av detta. Ta bara det du behöver, lämna så lite spår som möjligt, lev sparsamt och etiskt.

Jag tror starkt att det gröna livet ska implementeras överallt i hemmet, på jobbet, i skolan, på sjukhus. Lokalt, globalt, ja överallt helt enkelt.

Det finns ingen annan väg att gå än den gröna vägen som jag ser det.

Yrkeslivet

Byggbranschen har varit min yrkesverksamma bakgrund som jobb och inkomst.

För 15 år sedan gick jag Alma Folkhögskolas utbildning till Ekologisk och Biodynamisk trädgårdsodlare. Det var en intressant och utmanande utbildning som bara stärkte min och Lenas livsstil att bli grönare.

I dag är jag VD och logistikchef för Botany for All. Det är ett givande, roligt och lärorikt arbete.

Maria Bonett

Med fötterna djupt förankrade i Dalarnas natur och kultur så har växter, skog, marker, svampplockning och mer varit en naturlig del av min uppväxt. När denna del av mig sammansmälte med mitt Colombianska arv så har spännande möten uppstått i synen på människan och läkande växter. Arvet och utövandet av detta är så mycket mer självklart och ständig levande i Colombia, speciellt lite utanför storstäder.

När jag hittade Lena och Angelo, deras kunskap, utbildningar och sätt att leva så blev det också mitt sätt att leva. Jag visste och vet att det här precis överensstämmer med min kärlek till naturen, växter, människor och djur.

Min plats i företaget är idag att vara den som styr upp hemsida, webbshop, sociala medier, det visuella mötet och att ta Botany for All ut i världen. Jag arbetar med att hitta och ta fram nya råvaror, mineralpigment och tillsammans med Lena och Angelo kvalitetssäkra varje liten del av det vi arbetar med.

Detta är inte ett arbete för mig. Det är ett sätt att leva och förhålla sig till allt som lever nu och för evigt.

Yrkeslivet

Jag är sjuksköterska, vidareutbildar mig hela tiden och ligger i fas med vad som händer i den världen. Det gör min närvaro i företaget starkare eftersom den handlar om att inte bli sjuk. Om att förebygga, stärka och stödja hela människan innan man blir sjuk.