BOTANISK AROMAPEDAGOG 2024

”Vi färdas djupt in i de eteriska oljorna värld utifrån människans själ, kropp, psykologi, biologi, beteende och livsstil idag och lär oss hur vi kan del livet med eteriska oljor och växtvärlden de kommer ifrån, nu och för alltid på ett holistiskt sätt. Vi lär om hur hjärnan, hjärtat, själen, anden och dess  funktioner/beteenden eller frånvaro av densamma påverkar och styr oss människor. Hur vi integrerar och tar emot hjälp från eteriska oljor på ett enkelt, lågmält och respektfullt sätt för att möta, hjälpa och hela dagens människa.  Den eteriska oljan som påverkar dig  fysiskt, mentalt, andligt kan avslöja mycket om dig och hur du mår. Av eget intresse har jag fördjupat mig  i hur vi kan bli mer levande och närvarande i själ, kropp, psyket här på jorden tillsammans med eteriska oljor.” 

Det blir ett härligt, spännande och doftande år tillsammans. Det är ett privilegium att få dela mina idag stora kunskaper om de eteriska oljorna till intresserade, engagerade och kloka människor och du ska känna dig varmt välkommen på en inre och yttre resa. Det brukar bli en djup personlig utveckling när du och de eteriska oljorna möts under min vägledning.

Lena

LITE OM DE OLIKA PERIODERNA:

ONLINE LEKTIONER. Inspelade delar av lektionerna kan ses som repetitioner på det vi redan gått igenom men kan även vara ny kunskap. Lektionerna ska ses som en del av undervisningen men även som inspiration och underlag för reflektion.

Period 1: Botanik, Botanik, Botanik

Ett kompendium och inspelning skickas hem innan start så alla får smaka på vad som ska komma.
Denna första period ska botanik och doftens vägar stå i centrum. Botanisk aromaterapi är ett helhetsgrepp som börjar hos själva växten. Vi får en förståelse för växternas familjer, släkten och arter för att ur detta förstå de eteriska oljornas bakgrund och tillhörighet. Intressant vinkling som ger många tankar och känslor. Vi tittar på 15-20 familjer, släkter och oljor under utbildningen och börjar med detta i period 1. Vi pusslar ihop vilka som är nära besläktade men även delade vissa gemensamma egenskaper. Vi lär oss om latin, topp/mellan/bas, om många eteriska oljors historia, egenskaper och effekter på kroppen och psyket. Den första perioden är själva grunden inom hela begreppet aromaterapi. Stora doftupplevelser genom olika tekniker, vi lär oss möta, känna in och även analysera dofter både mer ”tekniskt” men främst i våra sinnen och känslor.

Period 2: Den biologiska människan, hjärnan och doftsinnet!

Nu ska vi lära om människans mentala hjärna och hur den fungerar rent biologiskt och hur den reagerar på dofter och lagrar minnen och erfarenheter kopplat till doften. Vi lär oss att förstå och dela på vetenskaplig, alternativ och vardaglig osynlig tradition. Vilken skillnad det är på metoder och terapier, hur vi kan använda de eteriska oljorna på många olika sätt. Vi inhalerar, doftar, skapar och väljer personliga blandningar för oss själva utifrån vår hjärna och vårt doftsinne. Fler eteriska oljor gås igenom och vi väver ihop en doftande värld från morgon till kväll. Här är fokus på hjärnan, det mentala och vad vi behöver hjälp med för att uppnå en hjärnbalans via doften.

Period 3: Fysisk aromaterapi med inriktning på fysisk ohälsa och fysiska obehag

Kundkort, sjukdomslära och fler metoder att ta del av när det gäller fysiska problem och eteriska oljor. Eleven ska ta fram flera egna fysiska obehag som de vill ha hjälp med innan vi träffas. När vi träffas så tränar vi på hur man använder olika metoder för att plocka fram rätt eterisk olja för diverse sjukdomar och obehag. Hela denna period går i det fysiska tecknet men med ilagd kunskap om känslornas betydelse i varje del av kroppen. Vi lär om doseringar, tekniker och blandningar för kroppen och hur vi använder eteriska oljor för att förebygga, behandla och reparera fysisk ohälsa. Eleverna får blanda till egna recept och produkter som ska användas under perioden och sedan hemma.

Period 4: Känslor, psyke och själens sjö. Meditation, introspektion, resa inåt med eteriska oljor.

Innan den sista träffen så ska alla fundera på hur vi mår rent känslomässigt, andligt och själsligt. Var vi befinner oss i livet just nu, vad vi vill ha hjälp med och stärka upp i oss själva. Denna period arbetar vi med av mig guidade meditationer. Meditationerna är för att skapa förståelse för nuläget, hur mycket kraft och energi var och en har och för att öppna upp mot det som kommer.   Meditationerna och det teoretiska materialet av Andlig, Psykisk och Subtil Aromaterapi ger redskap för att blanda mer andliga subtila blandningar till var och en.

UTBILDNINGSINFORMATION

1:årig deltidsutbildning i Botanisk Aromaterapi, Eteriska oljor, hydrolater och växtoljor

Utbildningen är upplagd i seminarieform med föreläsningar med tillhörande dokumentation samt egna fördjupningsstudier på hemmaplan. Utbildningen är upplagd på 4 studietillfällen med start fredag morgon och avslut söndag eftermiddag med cirka 85 lärarledda timmar.

Våra klasser hålls i små grupper..

Kaffe och te finns alltid tillgängligt.

Utbildningens upplägg:

Vid varje undervisningstillfälle så leder jag metodiskt dig igenom segment för segment inom Botanisk Aromaterapi. Du följer mitt berättande genom ett personligt botaniskt språk, pedagogik och erfarenhet inom denna värld av eteriska oljor och hydrolater som vi ofta kallar Aromaterapi. Dokumentationen som du får på plats bildar den teoretiska grunden och tillsammans med dina egna anteckningar så formar vi fram din väg, ditt liv och din personliga relation med eteriska oljor, hydrolater och växtoljor. Nu och för all framtid.

Du kommer att få lära dig om dofter, olika metoder att använda eteriska oljor på, att det här är en livsstil som kan användas till väldigt mycket i vår vardag.

Vi går igenom mängder av eteriska oljor, deras botaniska ursprung, familjer, släkten och arter samt metoder hur man använder eteriska oljor, hydrolater och växtoljor. Självklart kommer vi att blanda, koka, smaka och laborera med eteriska oljor i alla möjliga former.

Utbildningens innehåll:

Följande delar ingår i utbildningen och plockas in i utbildningens olika segment av Lena på ett pedagogiskt och lärorikt sätt.

Historia – dofterna genom historien
Nutid – aromaterapins olika discipliner och inriktningar
Eteriska oljor – e.o, absoluter, resinoider, enfleurage, attar, otto, citrus
Hydrolater & Växtoljor – ursprung, utvinning, effekter och metoder
Olfactory/Doftsinnet – om doftsinnet, hjärnan, påverkan från sinnena.
Korsschema – metod att ta fram eteriska oljor genom ett schema
Doftschema – metod att lära sig och känna igen doftfragment i en eterisk olja
Topp/mellan/bas – en parfymterminologi med intressant koppling till fysiologi
Doftnoter – blommig, kryddig, kamfer, grön, jordig är några doftnoter
Kontraindikationer – effekter från eteriska oljor som inte är önskvärda
Kundkort – aromaterapeutisk samtals- och kundkortsmetodik
Kemi – eteriska oljors sammansättning, hydrolaters sammansättning
Botanik – ursprung, familj, släkt, art, geografisk tillhörighet.
Medicin – historisk och nutida användning av eteriska oljor inom skolmedicinen.
Skönhet – användandet av eteriska oljor då och nu för huden, håret, kroppen
Mat – eteriska oljor i mat, dryck och sötsaker. Vi smakar, dricker och provar.
Parfym – historiska parfymer och metoder, vi skapar aromasprayer.
Psykologi – eteriska oljors påverkan på psyket, dåtid och nutid samt forskning.
Miljö/socialt/hemmet – eteriska oljor plats och verkan i olika miljöer.

Kurslitteratur:
Litteratur ingår samt allt material som används under utbildningen.
Vissa perioder får du med dig synergier, aromasprayer och annat doftande hem, plus material att arbeta med hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper:
Att du vet vad en eterisk olja är, om du haft någon tidigare erfarenhet av och med eteriska oljor privat eller yrkesmässigt spelar ingen roll.

Diplomering:
Diplomering sker efter genomförd utbildning samt att eleven haft full närvaro och fullgjort sig utbildningen.

Anmälan & betalning:  Du anmäler dig via formuläret och vi skickar bekräftelse via mail. Du är välkommen med frågor och funderingar via mail. Har du frågor så hör av dig omgående då det blir en liten grupp och först till kvarn gäller. Är du säker på ditt deltagande så gör du en bindande anmälan via mail med namn, adress, telefonnr, vilken betalning du önskar så skickas en faktura på anmälningsavgiften, 2000 kr, till dig, som sen dras av på resterande utbildningskostnad. Vid eventuell avbokning så återbetalas inte anmälningsavgiften.

Ångerrätt efter anmälan

Botany for All AB tillämpar ångerrätten enligt distansavtalslagen vid kursanmälan över internet eller telefon och du har rätt att frånträda kursavtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Ångerfristen slutar 14 dagar efter den dag då bindande anmälan skickats in.

Vill du utöva ångerrätten mejlar du ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda anmälan. Du ska även ange vilket datum du gjorde bokningen samt när du skickade avbokningen. Ange även ditt clearing- och kontonummer för återbetalning av avgift.

Skicka detta till info@botanyforall.se och uppge vilken kurs du önskar avstå, samt din kontaktinformation i form av telefon och email. Anmälningsavgiften på 2 000 kr återbetalas ej oavsett skäl, den ingår ej i ångerrätten.

Återbetalning vid sjukdom med läkarintyg
Vid sjukdom eller andra allvarliga förhinder innan kursstart som kan styrkas med läkarintyg el. motsvarande ges full återbetalning.

Vid allvarlig sjukdom inne i utbildningen som kan styrkas med läkarintyg ges full återbetalning eller utgår ingen fakturering av kursavgiften för resterande perioder om de har erlagts.

OBS! Ingen anmälningsavgift återbetalas oavsett sjukdom eller andra förhinder.

KOSTNAD, PLATS, TIDER OCH DATUM

Kostnad 20 000 SEK inkl. moms.
Inklusive anmälningsavgift på 2000 SEK. inkl. moms.

Betalningsalternativ:
1. Betala 20 000 kr upplagt på 1 faktura.
2. Betala 10 000 kr upplagt på 2 fakturor.
3. Betala  5 000 kr upplagt på 4 fakturor.

Utbildningsplats:
Lena Losciales Eko Skola
Lokal: På härliga Hornsgatan, Södermalm, Stockholm i Karin Björkegren Jones fina lokal.

Huvudlärare:
Lena Losciale

Tider
Fredag till söndag
kl: 09.00 – cirka 16.00

DATUM   2024

Februari      9-11       Period 1

Maj                 3-5        Period 2

Augusti          9-11       Period 3                                                             

November    8-10      Period 4

                                          

ANMÄL DIG VIA FORMULÄRET UNDER BOTANISK SKOLA.

Om Lena Losciale

Jag är grundare och skapare av följande utbildningar & kurser

Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut

Tidigare kallad Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut, skapade och byggde jag upp själv på Axelsons Gymnastiska Institut med start 1995 och sedan 2013 driver jag den på min egen skola, Lena Losciales Ekoskola. Just nu har utbildningen en paus.

Diplomerad Botanisk Aromapedagog

Diplomerad Aromaterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut sedan 1994 och sedan 2014 driver jag en uppdaterad och utvecklad utbildning, Diplomerad Aromapedagog, på min egen skola Lena Losciales Ekoskola.

Övrigt om mitt yrkesliv:

Kliniskt arbete med samtliga ovan nämnda discipliner hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Undervisat 1000- tals elever kontinuerligt i kurser och utbildningar inom ekologi, hudvård, örter, aromaterapi, livstil, meditationsarbete, samtalsmetodik med mycket mer.
Kliniskt arbete med samtalsterapi, guidade meditationer, handledning, drömarbete och personlig utveckling med individualterapi, grupper, par och företag kontinuerligt sedan 15 år.