Rosblad & böcker

botanisk aromapedagog 2024

NY START NOVEMBER 2024.

”Vi färdas djupt in i de eteriska oljorna värld utifrån människans själ, kropp, psykologi, biologi, beteende och livsstil idag och lär oss hur vi kan dela livet med eteriska oljor och växtvärlden de kommer ifrån, nu och för alltid på ett holistiskt sätt. Vi lär om hur hjärnan, hjärtat, själen, anden och dess  funktioner/beteenden eller frånvaro av densamma påverkar och styr oss människor. Hur vi integrerar och tar emot hjälp från eteriska oljor på ett enkelt, lågmält och respektfullt sätt för att möta, hjälpa och hela dagens människa.  Den eteriska oljan som påverkar dig  fysiskt, mentalt, andligt kan avslöja mycket om dig och hur du mår. Av eget intresse har jag fördjupat mig  i hur vi kan bli mer levande och närvarande i själ, kropp, psyket här på jorden tillsammans med eteriska oljor.”

Det blir en härlig, spännande och doftande tid tillsammans. Det är ett privilegium att få dela mina idag stora kunskaper om de eteriska oljorna till intresserade, engagerade och kloka människor och du ska känna dig varmt välkommen på en inre och yttre resa. Det brukar bli en djup personlig utveckling när du och de eteriska oljorna möts under min vägledning.

Lena

Lavendel & böcker

KICKSTARTA DIN BOTANISKA RESA!

Den fina, kunskapsspäckade och inspirerande e-boken/kursen  ” Holistisk Aromaterapi Grundkurs”  till ett värde på 350:-  ingår i denna utbildning.

När du betalat din anmälningsavgift så kommer du omgående få tillgång till boken/kursen och kunna starta den härliga resan in i de eteriska oljornas värld. Har du redan köpt kursen sedan tidigare så drar vi av det på kursavgiften.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG:
Vid varje undervisningstillfälle så leder jag metodiskt dig igenom segment för segment inom Botanisk Aromaterapi. Du följer mitt berättande genom ett personligt botaniskt språk, pedagogik och erfarenhet inom denna värld av eteriska oljor och hydrolater som vi ofta kallar Aromaterapi. Dokumentationen som du får på plats bildar den teoretiska grunden och tillsammans med dina egna anteckningar så formar vi fram din väg, ditt liv och din personliga relation med eteriska oljor och hydrolater. Nu och för all framtid.
Du kommer att få lära dig om dofter, olika metoder att använda eteriska oljor på, att det här är en livsstil som kan användas till väldigt mycket i vår vardag.
Vi går igenom mängder av eteriska oljor, deras botaniska ursprung, familjer, släkten och arter samt metoder hur man använder eteriska oljor, hydrolater och växtoljor. Självklart kommer vi att blanda, koka, smaka och laborera med eteriska oljor i alla möjliga former.

FYSISKA LEKTIONER:                                                                                                                                                                                                                                    Vi träffas 4 gånger med start lördag morgon till söndag eftermiddag. De fysiska lektionerna innehåller mycket teori men framförallt mycket praktiska övningar om hur man doftar, inhalerar, doserar, blandar och använder en mängd olika metoder för att ta del av den eteriska oljan. Under våra fysiska träffar så får eleven alla kompendium som hör till perioden även om vi inte alltid går igenom varje kompendium. Det vi fokuserar på vid våra fysiska träffar är just det eteriska oljorna och användare av dem.

ONLINE LEKTIONER:                                                                                                                                                                                                                                    Alla kompendium i alla 4 perioder har lästs in av mig, Lena, på ett personligt och pedagogiskt sätt och ljudfilerna,som ligger på Dropbox, kommer att mailas ut till eleven efter varje period. Eleven får då en möjlighet att på hemmaplan kunna läsa igenom varje kompendium och samtidigt lyssna på när jag läser, kommenterar, lägger till och breder ut texten samtidigt som man själv följer med i sitt eget kompendium. Sedan kan man alltid lyssna på inspelningen som en podd för att fortsätta lära och ibland kanske man bara vill läsa utan att bli ”störd” av något. Denna form av inlärning är suverän och du har den för resten av ditt liv.

PERIOD 1:
Denna första period ska botanik och doftens vägar stå i centrum. Botanisk aromaterapi är ett helhetsgrepp som börjar hos själva växten. Vi får en förståelse för växternas familjer, släkten och arter för att ur detta förstå de eteriska oljornas bakgrund och tillhörighet. Intressant vinkling som ger många tankar och känslor. Vi tittar på 15-20 familjer, släkter och oljor under utbildningen och börjar med detta i period 1. Vi pusslar ihop vilka som är nära besläktade men även delade vissa gemensamma egenskaper. Vi lär oss om latin, topp/mellan/bas, om många eteriska oljors historia, egenskaper och effekter på kroppen och psyket. Den första perioden är själva grunden inom hela begreppet aromaterapi. Stora doftupplevelser genom olika tekniker, vi lär oss möta, känna in och även analysera dofter både mer ”tekniskt” men främst i våra sinnen och känslor.

PERIOD 2:
Den biologiska människan, hjärnan och doftsinnet! Här lär vi om människans mentala hjärna och hur den fungerar rent biologiskt och hur den reagerar på dofter och lagrar minnen och erfarenheter kopplat till doften. Vi lär oss att förstå och dela på vetenskaplig, alternativ och vardaglig osynlig tradition. Vilken skillnad det är på metoder och terapier, hur vi kan använda de eteriska oljorna på många olika sätt. Vi inhalerar, doftar, skapar och väljer personliga blandningar för oss själva utifrån vår hjärna och vårt doftsinne. Fler eteriska oljor gås igenom och vi väver ihop en doftande värld från morgon till kväll. Här är fokus på hjärnan, det mentala och vad vi behöver hjälp med för att uppnå en hjärnbalans, som ofta uttrycker sig i olika typer av stress och beteenden, via doften.

PERIOD 3:
Fysisk aromaterapi med inriktning på fysisk ohälsa och fysiska obehag.
Kundkort, sjukdomslära och fler metoder att ta del av när det gäller fysiska problem och eteriska oljor. Eleven ska ta fram flera egna fysiska obehag som de vill ha hjälp med innan vi träffas. När vi träffas så tränar vi på hur man använder olika metoder för att plocka fram rätt eterisk olja för diverse sjukdomar och obehag. Hela denna period går i det fysiska tecknet men med ilagd kunskap om känslornas betydelse i varje del av kroppen. Vi lär om doseringar, tekniker och blandningar för kroppen och hur vi använder eteriska oljor för att förebygga, behandla och reparera fysisk ohälsa. Eleverna får blanda till egna recept och produkter som ska användas under perioden och sedan hemma. 

PERIOD 4:
Känslor, psyke och själens sjö. Meditation, introspektion, resa inåt med eteriska oljor.
Innan den sista träffen så ska alla fundera på hur vi mår rent känslomässigt, andligt och själsligt. Var vi befinner oss i livet just nu, vad vi vill ha hjälp med och stärka upp i oss själva. Denna period arbetar vi med av mig guidade meditationer. Meditationerna är för att skapa förståelse för nuläget, hur mycket kraft och energi var och en har och för att öppna upp mot det som kommer.   Meditationerna och det teoretiska materialet av Andlig, Psykisk och Subtil Aromaterapi ger redskap för att blanda mer andliga subtila blandningar till var och en.

galbanum

UTBILDNINGENS INNEHÅLL:
Följande delar ingår i utbildningen och plockas in i utbildningens olika segment av Lena på ett pedagogiskt och lärorikt sätt.
Historia – dofterna genom historien
                                                                                                                                                                                                   Nutid – aromaterapins olika discipliner och inriktningar                                                                                                                                                          
Eteriska oljor – e.o, absoluter, resinoider, enfleurage, attar, otto, citrus                                                                                                                            
Hydrolater & Växtoljor – ursprung, utvinning, effekter och metoder
                                                                                                                 Olfactory/Doftsinnet – om doftsinnet, hjärnan, påverkan från sinnena.
                                                                                                                         Korsschema – metod att ta fram eteriska oljor genom ett schema                                       
                                                                                        Doftschema – metod att lära sig och känna igen doftfragment i en eterisk olja                                                                                                
Topp/mellan/bas – en parfymterminologi med intressant koppling till fysiologi                                                                                                           
Doftnoter – blommig, kryddig, kamfer, grön, jordig är några doftnoter
                                                                                                            Kontraindikationer – effekter från eteriska oljor som inte är önskvärda
                                                                                                                            Kundkort – aromaterapeutisk samtals- och kundkortsmetodik
                                                                                                                                                 Kemi – eteriska oljors sammansättning, hydrolaters sammansättning                                                                                                                               
Botanik – ursprung, familj, släkt, art, geografisk tillhörighet.
                                                                                                                                                    Medicin – historisk och nutida användning av eteriska oljor inom skolmedicinen.                                                                                                          
Skönhet – användandet av eteriska oljor då och nu för huden, håret, kroppen
                                                                                                                       Mat – eteriska oljor i mat, dryck och sötsaker. Vi smakar, dricker och provar.
                                                                                                                       Parfym – historiska parfymer och metoder, vi skapar aromasprayer.
                                                                                                                                        Psykologi – eteriska oljors påverkan på psyket, dåtid och nutid samt forskning.
                                                                                                          Miljö/socialt/hemmet – eteriska oljor plats och verkan i olika miljöer.

Kurslitteratur:
  Litteratur ingår samt allt material som används under utbildningen.
Vissa perioder får du med dig synergier, aromasprayer och annat doftande hem, plus material att arbeta med hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper:
  Att du vet vad en eterisk olja är, att du haft någon tidigare erfarenhet av och med eteriska oljor, privat eller yrkesmässigt spelar ingen roll.

Diplomering:
   Diplomering sker efter genomförd utbildning samt att eleven haft full närvaro och fullgjort sig utbildningen.

ALLMÄN INFORMATION
Deltidsutbildning i Botanisk Aromaterapi, Eteriska oljor och Hydrolater
– Utbildningen är upplagd i fysiska träffar med teoretisk och praktisk undervisning med tillhörande dokumentation samt egna inspelade fördjupningsstudier på hemmaplan. Utbildningen är upplagd på 4 studietillfällen med start lördag morgon och avslut söndag eftermiddag.
– Våra klasser hålls i små grupper med mycket personlig guidning och återkoppling från Lena.
– Kaffe, te och doftande/smaksatt vatten finns alltid tillgängligt. 

KOSTNAD, PLATS, TIDER OCH DATUM

Kostnad 13 500 SEK inkl. moms.


Inklusive anmälningsavgift på 2000 SEK. inkl. moms.

Betalningsalternativ:                                                                                                                                                                                                                                       
1. Betala 13 500 kr upplagt på 1 faktura.
                                                                                                                                                                                                     2. Betala  6 750 kr upplagt på 2 fakturor.
                                                                                                                                                                                                     3. Betala  3 375  kr upplagt på 4 fakturor.

  • Vi fakturerar hela kursavgiften eller periodens avgift 3 veckor innan start och för respektive period.
  • fakturan ska betalas 20 dagar innan kursstart/kursperiod.

Utbildningsplats:  
Lena Losciales Eko Skola


Lokal: På härliga Hornsgatan, Södermalm, Stockholm i Karin Björkegren Jones fina lokal.

Huvudlärare:
  Lena Losciale

TIDER & DATUM


Lördag till söndag   
kl: 09.00 – cirka 16.00

GRUPP 1   2024/2025                                                                            GRUPP 2    2024/2025

DATUM     2024 /  FULLSATT                                                                     DATUM  2024 / PLATSER KVAR                                  
Augusti             24  –  25       Period 1                                                          November          9 – 10     Period 1                                                           
Oktober            19  –  20        Period 2                                                         DATUM 2025                                                
December        14  –  15        Period 3                                                         Januari               18 – 19      Period 2                                                                        
DATUM     2025                                                                                              Mars                    15 – 16      Period 3
Februari                 1  –  2         Period 4                                                       Maj                       10 – 11      Period 4

ANMÄL DIG VIA FORMULÄRET UNDER BOTANISK SKOLA I MENYN.

OM LENA LOSCIALE
Jag är grundare och skapare av följande utbildningar & kurser
Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut
Tidigare kallad Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut, skapade och byggde jag upp själv på Axelsons Gymnastiska Institut med start 1995 och sedan 2013 driver jag den på min egen skola, Lena Losciales Ekoskola. Just nu har utbildningen en paus.

Diplomerad Botanisk Aromapedagog

Diplomerad Aromaterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut sedan 1994 och sedan 2014 driver jag en uppdaterad och utvecklad utbildning, Diplomerad Aromapedagog, på min egen skola Lena Losciales Ekoskola.

Övrigt om mitt yrkesliv:
Kliniskt arbete med samtliga ovan nämnda discipliner hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Undervisat 1000- tals elever kontinuerligt i kurser och utbildningar inom ekologi, hudvård, örter, aromaterapi, livstil, meditationsarbete, samtalsmetodik med mycket mer.
Kliniskt arbete med samtalsterapi, guidade meditationer, handledning, drömarbete och personlig utveckling med individualterapi, grupper, par och företag kontinuerligt sedan 20 år. 

ANMÄLAN, BETALNING, ÅNGERRÄTT.
Anmälan & betalning: 

Du anmäler dig via formuläret och vi skickar bekräftelse via mail.

Du är välkommen med frågor och funderingar via mail. Har du frågor så hör av dig omgående då det blir en liten grupp och först till kvarn gäller.

Är du säker på ditt deltagande så gör du en bindande anmälan via mail med namn, adress, mobilnummer, vilken betalning du önskar så skickas en faktura på anmälningsavgiften, 2000 kr, till dig, som sen dras av på resterande utbildningskostnad.

Vid eventuell avbokning så återbetalas inte anmälningsavgiften.

Ångerrätt efter anmälan
Botany for All AB tillämpar ångerrätten enligt distansavtalslagen vid kursanmälan över internet eller telefon och du har rätt att frånträda kursavtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Ångerfristen slutar 14 dagar efter den dag då bindande anmälan skickats in.

Vill du utöva ångerrätten mejlar du ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda anmälan. Du ska även ange vilket datum du gjorde bokningen samt när du skickade avbokningen. Ange även ditt clearing- och kontonummer för återbetalning av avgift.

Skicka detta till info@botanyforall.se och uppge vilken kurs du önskar avstå, samt din kontaktinformation i form av telefon och email.

Anmälningsavgiften på 2 000 kr återbetalas ej oavsett skäl, den ingår ej i ångerrätten.

Återbetalning vid sjukdom med läkarintyg


Vid sjukdom eller andra allvarliga förhinder innan kursstart som kan styrkas med läkarintyg el. motsvarande ges full återbetalning. 
Vid allvarlig sjukdom inne i utbildningen som kan styrkas med läkarintyg ges full återbetalning eller utgår ingen fakturering av kursavgiften för resterande perioder om de har erlagts.
OBS! Ingen anmälningsavgift återbetalas oavsett sjukdom eller andra förhinder.