Båda starter i Februari & Mars 2021 är fullsatta men man kan skicka intresseanmälan och stå som reserv. Se datum längre ner.

NYHETER: UTÖKAD UNDERVISNING MED LEKTIONER ONLINE MELLAN PERIODERNA.

Utbildningen till Botanisk Aromapedagog:

Jag djupare än i någon aromautbildning tidigare och lär ut om de eteriska oljorna utifrån människans psykologi, biologi, beteende och livsstil idag. Du får lära hur du lever med eteriska oljor och växtvärlden de kommer ifrån, nu och för alltid.
Vi lär om hur hjärnan, hjärtat, själen, anden och dess  funktioner/beteenden eller frånvaro av densamma påverkar och styr oss människor. Hur vi integrerar och tar emot hjälp från eteriska oljor på ett enkelt, lågmält och repsektfullt sätt för att möta, hjälpa och hela dagens människa.  Den eteriska oljan som påverkar dig  fysiskt, mentalt, andligt kan avslöja mycket om dig och hur du mår.
Det vill jag lära ut och har, av eget intresse, blivit mer specialiserad på det här området, om de förutsättningar som vi människor har till förändring och läkning! 

Det är Botanisk Aroma idag 2021. 

Lena

Skicka din anmälan här!

 

LITE OM DE OLIKA PERIODERNA:

ONLINE LEKTIONER. Nytt för 2021 är att mellan perioderna kommer inspelade lektioner att skickas via mail till varje grupp/elev. Lektionerna är repetitioner på det vi redan gått igenom men kan även vara förberedande inför nästa period. Lektionerna ska ses som en del av undervisningen men även som inspiration och underlag för reflektion.

Period 1: Botanik, Botanik, Botanik

Jag skickar hem ett kompendium innan start så alla får smaka på vad som ska komma.
Denna första period ska botanik och doftens vägar stå i centrum. Botanisk aromaterapi är ett helhetsgrepp som börjar hos själva växten. Vi får en förståelse för växternas familjer, släkten och arter för att ur detta förstå de eteriska oljornas bakgrund och tillhörighet. Intressant vinkling som ger många tankar och känslor.
Vi tittar på 15-20 familjer, släkter och oljor och pusslar ihop vilka som är nära besläktade och även delade vissa gemensamma egenskaper. Vi lär oss om latin, topp/mellan/bas, om många eteriska oljors historia, egenskaper och effekter på kroppen och psyket. Den första perioden är själva grunden inom hela begreppet aromaterapi. Stora doftupplevelser genom olika tekniker, vi lär oss möta, känna in och även analysera dofter både mer ”tekniskt” men främst i våra sinnen och känslor.

Period 2: Den biologiska människan, hjärnan och doftsinnet!

Innan vi träffas igen så skickas repetionsfrågor och instuderingsfrågor hem. Helt valfritt under året kan varje elev välja att svara på dessa för att sedan få återkoppling och feedback från mig. Det finns inga prov på den här utbildningen utan allt läggs på en nivå som eleven väljer själv.
Nu ska vi lära om människan, om vår hjärna och hur den fungerar rent biologiskt och hur den reagerar på dofter och lagrar minnen och erfarenheter kopplat till doften. Vi lär oss att förstå och dela på vetenskaplig, alternativ och vardaglig osynlig tradition. Vilken skillnad det är på metoder och terapier, hur vi kan använda de eteriska oljorna på många olika sätt. Vi inhalerar, doftar, skapar och väljer personliga blandningar för oss själva utifrån vår hjärna och vårt doftsinne. Fler eteriska oljor gås igenom och vi väver ihop en doftande värld från morgon till kväll. Här är fokus på hjärnan, det mentala och vad vi behöver hjälp med för att uppnå en hjärnbalans via doften.

Period 3: Fysisk aromaterapi med inriktning på fysisk ohälsa och fysiska obehag

Jag skickar hem kundkort, sjukdomslära och fler metoder att ta del av när det gäller fysiska problem och eteriska oljor. Eleven ska ta fram flera egna fysiska obehag som de vill ha hjälp med innan vi träffas. När vi träffas så tränar vi på hur man använder olika metoder för att plocka fram rätt eterisk olja för diverse sjukdomar och obehag. Hela denna period går i det fysiska tecknet. Jag lär ut om doseringar, tekniker och blandningar för kroppen och hur vi använder eteriska oljor för att förebygga, behandla och reparera fysisk ohälsa. Spännande och stundvis utmanande då det hela ligger på en mycket praktisk och icke känslosam nivå. Eleverna får blanda till egna recept och produkter som ska användas under perioden och sedan hemma. Intressant och mycket bra resultat redan på plats brukar ofta ske.

Period 4: Känslor, psyke och själens sjö. Mediation, introspektion, att resa inåt med eteriska oljor.

Innan den sista träffen så ska alla fundera på hur vi mår rent känslomässigt, andligt och själsligt. Var vi befinner oss i livet just nu, vad vi vill ha hjälp med och stärka upp i oss själva. Denna period arbetar vi med av mig guidade meditationer. Meditationerna är för att skapa förståelse för nuläget, hur mycket kraft och energi var och en har och för att öppna upp mot det som kommer.   Meditationerna och det som var kvar av det teoretiska materialet av Andlig, Psykisk och Subtil Aromaterapi gav redskap för att blanda mer andliga subtila blandningar till var och en.
Vi avslutar perioden vid 15 -tiden med utdelning av diplom, mousserande och choklad.

Ett botaniskt doftande år tillsammans:

Det brukar vara ett härligt år, ett spännande år tillsammans med underbara kvinnor & män!
Det är ett privilegium att få dela mina idag ganska stora kunskaper om de eteriska oljorna till intresserade, engagerade och kloka kvinnor och män. Jag har genom åren arbetat lika mycket emotionellt, andligt och känslomässigt som fysiskt och rent doftmässigt med dessa rara skatter och förenar allt detta i denna utbildning. Det är med respekt och vördnad för oljorna, naturen och eleverna som jag tacksamt ser fram emot många år till som lärare och medresenär inom denna värld av dofter, mirakel och magi.

 


Utbildningsinformation

1:årig deltidsutbildning i Botanisk Aromaterapi, Eteriska oljor och Hydrolater

Utbildningen är upplagd i seminarieform med föreläsningar på skolan med tillhörande dokumentation samt egna fördjupningsstudier på hemmaplan. Utbildningen är upplagd på 4 studietillfällen med start fredag morgon och avslut söndag eftermiddag med cirka 85 lärarledda timmar.

Våra klasser hålls i små grupper.

Utbildningen hålls i våra lokaler på Birkagatan 19, Vasastan, Stockholm.

Utbildningens upplägg:

Vid varje undervisningstillfälle så leder Lena metodiskt dig igenom segment för segment inom Botanisk Aromaterapi. Du följer Lenas berättande genom hennes botaniska språk, pedagogik och erfarenhet inom denna värld av eteriska oljor och hydrolater som vi ofta kallar Aromaterapi. Vår dokumentation som du får på plats bildar den teoretiska grunden i vår Botaniska Pedagogik och tillsammans med dina egna anteckningar så formar vi fram din väg, ditt liv och din personliga relation med eteriska oljor och hydrolater. Nu och för all framtid.

Du kommer att få lära dig om dofter, olika metoder att använda eteriska oljor på, att det här är en livsstil
som kan användas till väldigt mycket i vår vardag.

Vi går igenom mängder av eteriska oljor, deras botaniska ursprung, familjer, släkten och arter samt metoder hur man använder eteriska oljor och hydrolater.

Men framförallt är det doften som är i centrum!

Utbildningens innehåll:

Följande delar ingår i utbildningen och plockas in i utbildningens olika segment av Lena på ett pedagogiskt och lärorikt sätt.

Historia – dofterna genom historien
Nutid – aromaterapins olika discipliner och inriktningar
Eteriska oljor – e.o, absoluter, resinoider, enfleurage, attar, otto, citrus
Hydrolater – ursprung, utvinning, effekter och metoder
Olfactory/Doftsinnet – om doftsinnet, hjärnan, påverkan från sinnena.
Korsschema – metod att ta fram eteriska oljor genom ett schema
Doftschema – metod att lära sig och känna igen doftfragment i en eterisk olja
Topp/mellan/bas – en parfymterminologi med intressant koppling till fysiologi
Doftnoter – blommig, kryddig, kamfer, grön, jordig är några doftnoter
Kontraindikationer – effekter från eteriska oljor som inte är önskvärda
Kundkort – aromaterapeutisk samtals- och kundkortsmetodik
Kemi – eteriska oljors sammansättning, hydrolaters sammansättning
Botanik – ursprung, familj, släkt, art, geografisk tillhörighet.
Medicin – historisk och nutida användning av eteriska oljor inom skolmedicinen.
Skönhet – användandet av eteriska oljor då och nu för huden, håret, kroppen
Mat – eteriska oljor i mat, dryck och sötsaker. Vi smakar, dricker och provar.
Parfym – historiska parfymer och metoder, vi skapar egna nutida parfymer.
Psykologi – eteriska oljors påverkan på psyket, dåtid och nutid samt forskning.
Miljö/socialt/hemmet – eteriska oljor plats och verkan i olika miljöer.

Kurslitteratur:
Litteratur ingår samt allt material som används under utbildningen på skolan.
Du får med dig synergier, parfymer och annat doftande hem, plus material att arbeta med hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper:
Att du vet vad en eterisk olja är, att du haft någon tidigare erfarenhet av och med eteriska oljor, privat eller yrkesmässigt spelar ingen roll.

Diplomering:
Diplomering sker efter genomförd utbildning samt att eleven haft full närvaro och fullgjort sig utbildningen.

Anmälan & betalning: ANGE  GRUPP 1 ELLER 2 VID ANMÄLAN
Anmäl ditt intresse via menyn. Vi skickar bekräftelse via mail och mer än gärna på eventuella frågor och funderingar via mail eller samtal.

Vid bindande anmälan skickas en faktura på 1500 kr till dig, som sen dras av på resterande utbildningskostnad.
Därefter kommer ett gediget kompendium skickas hem till dig som du studerar lite lätt innan start. 

Kostnad 20 000 SEK inkl. moms.
Inklusive anmälningsavgift på 1500 SEK. inkl. moms. 

Betalningsalternativ:
1. Betala 20 000 kr upplagt på 1 faktura.
2. Betala 10 000 kr upplagt på 2 fakturor.
3. Betala   5 000 kr upplagt på 4 fakturor.

Utbildningsplats:
Lena Losciales Eko Skola
Birkagatan 19, Vasastan
Stockholm

Huvudlärare:
Lena Losciale

Tider
Fredag till söndag
kl: 09.00 – 16.00

Grupp 1   2021 / Fullsatt                                                Grupp 2    2021 / Fullsatt

Februari       26 – 28       Period 1                                   Mars                    5 – 7                                 

Maj                 28 – 30       Period 2                                  Juni                      4 – 6

Augusti         27 – 29       Period 3                                   September         17 – 19

November    26 – 28      Period 4                                   December           3 – 5

Om Lena Losciale

Lärare och grundare av utbildningen Diplomerad Botanisk Aromapedagog

Jag är grundare och skapare av följande utbildningar & kurser

Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut

Tidigare kallad Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut, skapade och byggde jag upp själv på Axelsons Gymnastiska Institut med start 1995 och sedan 2013 driver jag den på min egen skola, Lena Losciales Ekoskola, på Birkagatan i Vasastan, Stockholm.

2-dagars kurs

2-dagars kurs i Ekologisk Ansiktsbehandling på Axelsons Gymnastiska Institut som jag grundat och satt ihop men som jag nu lagt in som en del av vår ettåriga utbildning till Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut.

Diplomerad Botanisk Aromapedagog

Diplomerad Aromaterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut sedan 1994 och sedan 2014 driver jag en uppdaterad och utvecklad utbildning, Diplomerad Aromapedagog, på min egen skola Lena Losciales Ekoskola.

Övrigt om mitt yrkesliv:

Kliniskt arbete med samtliga ovan nämnda discipliner hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Undervisat 1000- tals elever kontinuerligt i kurser och utbildningar inom ekologi, hudvård, örter, aromaterapi, livstil, meditationsarbete, samtalsmetodik med mycket mer.
Kliniskt arbete med samtalsterapi, guidade meditationer, handledning, drömarbete och personlig utveckling med individualterapi, grupper, par och företag kontinuerligt sedan 15 år.​

Skicka din anmälan här!