Ringar
Author picture

En dröm.

Drömmar har alltid fascinerat och lockat mig. Drömmer själv ofta klara och tydliga drömmar som jag skriver ner och reflekterar över. De är till stor glädje och hjälp för mig i vardagen, i min andliga resa, inre inveckling och förståelse av det som är jag. I mitt arbete som samtalsterapeut så var klienters drömmar ett viktigt redskap för att vi skulle kunna resa djupt in. En dröm, gärna ritad och nedskriven, berättar så mycket om vad som pågår i och runt en människa. Saker som vi inte alltid får fatt i när vi är så kallat medvetna och vakna. Ett sådant drömarbete kan fortsätta verka och hela i det omedvetna utan att vi märker det. Länge.

Eteriska oljor har funnits med mig sedan många år, tack kära oljor. De är stora hjälpare att ta mig in i drömvärlden, att förstå vad jag varit med om och fått uppleva. Jag doftar på samma oljor som jag drömt med när jag skriver och ritar ned dem. Vilken kraft det finns i detta.

En kraftfull dröm kom natten mellan 1 & 2 juni 2019. Den tog mig till hur eteriska oljor används för att komma djupare in i den stora drömmen, in till centrum av alla och allt. Hade ingen ”aromkudde” i sängen denna natt men kom på att jag bäddat rent två kvällar innan och då droppat 3 eteriska oljor på bäddmadrassen. Denna kväll var Cistus, Rosenträ & Patchouli med på resan. Kryddig, tung men ändå mjuk doft och ungefär 3-5 droppar av varje.

DRÖMMEN

Jag befinner mig i ett hus med kvinnor som rör sig mellan olika rum. Vi skapar fram saker i rummen. I ett rum skapar vi fram ljusbollar som sätts ihop till större ljusklot eller pelare som hängs upp, ställs i hörn och utomhus. I ett annat rum arbetar vi med mat. Vi tar bär, frukter, grönsaker, säd och annat och skapar fram måltider på vackra fat som andra kvinnor sedan bär ut till människor. Jag förflyttar mig, är på väg till ett specifikt rum, kliver in och befinner mig i ett stort rum fullt med växtmaterial, oljor, örter i olika kärl, mortlar med mera. Jag är i medicinkvinnans rum, det är ingens och allas rum. Här skapas diverse dekokter. Vi sätter oss i en ring, stillar oss, sluter ögonen och börjar ta emot information från växterna runtomkring oss. Alla kvinnor, allt arbete, all energi blir helt stilla i hela huset. Fokus riktas mot att ta emot information från allt som skapas fram i detta hus. Ljuset, bären, oljorna, vattnet och allt som är här vill komma fram, berätta för oss om dem och deras energi.

I medicinkvinnans rum tar vi emot information från eteriska oljor. De berättar hur man tar sig från den yttre världens mentala dimmor in till vårt innersta heliga centrum där gudinnan och guden i oss alla bor. Oljorna är inte så detaljerade i ord men visar hur vi med deras hjälp tar oss igenom våra skikt av mental och känslomässig dimma.

Gudinnan och guden längtar efter oss, berättar oljorna. De saknar att få vara en del av våra liv, känner sig inte sedda eller uppskattade och det är den känslan som vi människor själva upplever i den vanliga världen. Vi saknar något, känner oss osynliga, obekräftade, oälskade. Människor har ”ringar” av mental och känslomässig ovillighet att se och vilja släppa. Den första yttre ringen är mental och känslomässig dimma, den andra ringen är att inte se klart, den tredje ringen handlar om beskydd och att rensa bort skit, den fjärde innersta ringen är ditt centrum. Det heliga templet där din gudinna / gud bor. Här kommer oljornas budskap om vad de gör.

RING 1. Fysisk mental och känslomässig dimma som ska rensas bort. Eteriska oljor i detta arbete är Cypress, Grapefrukt & Petitgrain.

Cypress

Skingrar motståndet till att acceptera och släppa taget vid omvälvande händelser i livet som skilsmässa, sjukdom, flytt, blir av med jobbet, förluster som död och separation. Visar klart och tydligt skillnaden på äkta känsla och lidande. Lidande gröper ur människan, skapar mentala och känslomässiga dimmor. Cypress gör att du ”kliver ur” lidandets dimmor.

Grapefrukt / Grapefruit pink

Belyser sanningen när allt är svagt, tvivlande och har lågt värde. Ta inte dig själv på så stort allvar, lid inte i onödan, plåga inte dig själv med tvivel. Tänd gnistan, lys upp, var lite ”happy” och sparka igång rörelsen framåt.

Petitgrain

Ökar din mentala, intellektuella klarhet. Tankar om att det är ingen idé, jag orkar inte, varför skulle jag ….. skingras. Hjälper oss att se framtida vinster av att släppa orkeslöshet, uppgivenhet. Idéer, insikter, ny förståelse vecklas ut om du släpper ”det ingen idé”.

RING 2. Håll dimman borta och börja resan inåt. Att hålla ”kanalen” fri och ren är något som aldrig slutar. Den eteriska oljan Muskatell salvia / Clary sage är den olja som kom i drömmen för detta.

Muskatell salvia / Clary sage

Hjälper oss att se klart, clary sage/see clear/tredje ögat. Ökar klarsynthet vid resan inåt. Du förstår den yttre världen och dess påverkan bättre. Använd oljan så fort du vill eller behöver känna och se klart när den yttre världen tränger sig in och när du vill att den ska backa.

RING 3. Bort med skit, skräp, påhäng och inbillning. Oljorna som kom här är kraftfulla ”exorcister” på all skit som vi drar till oss, verklig eller inbillad. De är sedan lång tid använda till att driva bort, rensa ut och hålla energin och kanalen ren. Oljorna som kom med drömmen var Salvia & Rosmarin.

Salvia / Sage

Renar, helar och rensar bort ”skräp & skit”mentalt, fysiskt och andligt. Din egen skit och det som letar sig in från det yttre. Ger skydd vid spirituellt och andligt arbete men ofta inte i sin fulla kraft om du inte gjort ditt yttre och inre arbete innan. Kraftfullt stöd vid arbete med förmödrar och förfäder som är läkta och helade. Be om hjälp från allt som är helat, healat, läkt och kärleksfullt när du använder Salvia och hjälpen kommer.

Rosmarin / Rosemary

Skyddar och renar. Rensar ut vid kaos i psyke och andlighet. Ger psykiskt skydd vid spirituellt och andligt arbete men ofta inte i sin fulla kraft om du inte gjort ditt yttre och inre arbete innan. Samma som salvia. När du är hel, healad och stark så kan oljan hjälpa dig att resa och ta emot budskap som inte alltid hörs och känns i vardagens brus.

RING 4. Där gudinnan och guden bor. Nu har vi kommit hela vägen in. Jag har fått följa oljornas budskap, hur de rör sig fram och tillbaka genom de tre första ringarna, lär ut det ständiga helandet som behövs i dessa tre för att vi ska kunna ta oss och bevara kontakten med vårt allra innersta. Väl här är det bara att omfamna, lyssna och njuta av att äntligen få möta mitt allra innersta. Oljorna som kom med drömmen var Ros, Frankincense & Myrra.

Ros

Rosen kräver att hjärtat är öppet för äkta helande, att man vill avgifta sig på alla energinivåer och erkänner alla skuggor. Först då kan riktigt kärlek infinna sig. Först till dig själv och sedan till andra. Bada i kärlek, framtiden väntar.

Frankincense

Guden och Gudinnans andning kommer genom doften, livet, att leva. Som en inre rök av rening sprider sig oljan och återtar kontakten och minnet av det ursprungliga andetaget. Anden i andningen och du lyfter till nivåer som du aldrig besökt. Transformationen är redo.

Myrra

Urmoderns och urkvinnans styrka kommer med Myrra. Hjälper dig modigt gå den ibland bittra, barska och tuffa vägen till Henne som bor i dig och låta henne tala fritt. Hon är en bro till att öppna upp för det äldsta inom oss och låta ljuset falla från den allra högsta punkten till det allra dunklaste inom oss. Genom detta kan vi förena vårt inre och yttre universum och låta alla kärleksfulla läkta energier ösa healing och kärlek över oss.

TILLBAKA

Och så är den inre resan slut i medicinkvinnans rum. Vi börjar röra på oss och jag känner att jag håller på att glida ur drömmen, tillbaka till min säng. Efter en tid, kanske någon timma, så kommer drömmen med samma innehåll om huset, rummet, oljorna och ringarna tillbaka och fortsätter så hela natten till tidig morgon. Får en känsla av att de uppfattar mig som trögtänkt och i behov av oceaner av repetition. Skriver ner drömmen och bestämmer mig för att dela den. Och nu är det gjort.

En fråga som säkert kommer är hur man använder oljorna rent praktiskt vid en resa som denna. Mitt förslag är följande:

Ring 1 – Doftsalt. Blanda oljorna i en liten glasburk med rent havssalt. Ta några droppar av varje olja i saltet, sätt på locket, skaka och dofta. Perfekt att ha med sig under dagen, i bilen, på tåget, bussen eller jobbet och dofta på regelbundet för att just skingra och lösa upp våra mentala och känslo-mässiga hyss och ovanor.

Ring 2 – Spray / olja. Blanda den eteriska oljan med lite vatten eller hydrolat i en flaska med spraypump och spraya runt i luften runt omkring dig när du ser dimmigt. Alternativt är att blanda några droppar i lite olja och hälla upp på flaska och ta en droppe som du smörjer in på 3:e ögats punkt i pannan.

Ring 3 – Spray. Här är spray det bästa. Ta gärna 5-10 droppar av varje i en flaska på 100 ml och fyll på med vatten och spraya runt dig, i rum och innan du mediterar eller liknande. Spraya gärna när du känner att skit kryper på utan att hetsspraya din omgivning.

Ring 3 – Doftsalt / Doftolja. Droppar några droppar av varje eterisk olja i ett salt eller en olja och använd så ofta och så mycket du vill när du känner att du har arbetat dig igenom de tre yttre ringarna och är redo att möta din gudinna och gud.

RINGARNA – det låter kanske konstigt att prata om ringar men så visade det sig i drömmen. En jättestor yttre ring runt mig, en lite mindre ring närmre min kropp som var ganska dimmig, en ring nära min fysiska kropp som antog ett antal färger och mönster beroende på hur jag höll mitt inre och yttre skydd aktivt. Till sist den inre ringen som fanns i centrum av min kropp och som skiftade i guld, silver, smaragdgrönt, rubinrött, djupt lila och jag vet inte vad. Vackert och levande.

MÄRKLIGT – känns det att dela denna dröm. Brukar inte vara så offentlig med mina inre arbeten. Men det går inte att förhandla om just denna dröm/arbete, det skulle ut och sen gör ni vad ni vill med den eller ingenting.

Vi syns därute!

Lena

Dela detta!