Tagetes
Author picture

Citrusdoftande eteriska oljor

Doftpresentation av eteriska oljor som doftar citrus.

Dessa eteriska oljor doftar från mjuk till kraftfull och stark citrus. De utvinns inte från skal utan från växtdelar som blad, hela växten, gräs och utvinns via vattendestillation och kallas därför eterisk olja.

Citrongräs Cymbopogon citratus
En riktigt kraftfull, torr – söt och glad doft. Citrongräs är en olja som är fin och hjälpsam när det känns trögt och segt i livet. Doften är längre, djupare och mer intensiv än citrusoljorna.

Citronmeliss Melissa officinalis
Den som tagit ett blad Citronmeliss, gnidit bladet och inhalerat den sagolikt mjuka, friska och underbara citrondoften får detta plus 100 nyanser till av den eteriska oljan. Ett mirakel på flaska.

Eucalyptus citriodora
Eucalyptus citriodora är så långt från mint- och kamferdoft  man kan komma. Här har vi en stark, genomträngande och väldigt härlig doft av citrus med mycket attityd. Skarpt läge doftmässigt, mjukt kroppsmässigt. Oljan mjukar upp och lindrar värk och smärta i leder.

Eucalyptus staigeriana
Om Euc. Citriodora var skarp och snärtig så är Staigeriana dess motsats. Så mjuk, pudrig och fin i doften. Höjer doften på alla blandningar och är en riktig vän att hålla i handen när det blåser kallt.

Litsea cubeba May chang
Om man blandar Bergamott, Citrongräs och Citronmeliss så får du Litseas doft. Den doftar semester, ljumma vindar, långa sköna eftermiddagar. Den är fräsch, söt och varm. Favoritolja!

Verbena Lippia citriodora
Verbena som planta/buske har en stark och lite godisliknande citrondoft.  Doften från denna olja är klart citrusaktig men lite sval, kall och frisk. En not av havet finns längst bak och det gör den lite annorlunda som citrusdoftande olja. Oljan har en historia av att just svalka, lugna ner, ”cool down” i humör och temperament. Allt som är varmt, hett, överhettat och aktivt svalkas av verbena. Den är som en frisk sval sommarvind.

Dela detta!