Moln
Författarbild

Om Guidad Aroma Meditation

Botany for All:s

Guidade Aroma Meditationer

Hej kära resenär.

Härligt att ha dig här och att få dela tankar och funderingar med dig kring våra Guidade Aroma Meditationer.

Meditation är bra och helande på alla plan så alla borde få chansen att prova. Det här blir vår gåva i kärlek till alla er som vill meditera med mig och eteriska oljor. Meditationerna är gratis, det eteriska oljorna kan du handla på vår webbshop och metoder för hur du använder det eteriska oljorna kommer i detta blogginlägg.

Att meditera är för många en stor utmaning och det  kan bli lite deppigt när man inte klarar av att slappna av, hitta inre ro, andningen rusar, man får ingen luft och ser inget inre ljus.

Att följa en Guidad Aroma Meditation är något helt annat, jag lovar.

Här finns en röst som leder dig inåt, mjukt och behagligt så du kan slappna av. Du behöver inte göra något själv mer än att sätta på meditationen och hitta en plats att sitta eller ligga på och ha oljorna i beredskap.

Det eteriska oljorna kommer att förstärka meditationen, mycket. Tillsammans med din inre resa, avslappning och upplevelse så kommer doften ifrån de eteriska oljorna att lagras som ett doftande meditationsminne. De kommer att hjälpa dig att resa djupare vid varje meditation och när du använder dem i vardagen så kommer de att på ett ickefysiskt plan hjälpa dig med det du behöver bara genom doften. Doften kommer att koppla på minnen och känslor från meditatione och kroppens alla celler tar tacksamt emot detta och startar sin healing. Även ditt sinne, psyke och själsliga liv kommer att påverkas.

Guidade Aroma Meditationer

Tre viktiga områden väver jag mina meditationer runt:

Själen/Andlighet

Psyke/Sinne

Kropp

Det ena går inte att hela, få i balans och hälsa utan att de andra får sin tid och hjälp. Min erfarenhet och kanske önskan är att du väljer en meditation och gör den 2 gånger per dag i 3 veckor. Alltid tillsammans med de eteriska oljorna, det blir så mycket bättre och djupare effekt. När dessa 3 veckor är till ända så kan du blicka och känna vad som hänt med dig, din kropp, ditt sinne, psyket. Hur går tankar och känslor, ligger stress och oro på samma plats, har du funnit någon inre ro eller är allt samma men inte värre.

Det är ingen tävling, man måste inte uppnå något, meditationerna är bara till för att du ska få en liten paus, återhämtning i vardagen.

Eteriska oljor

De eteriska oljorna under meditation.

  1. Ta 1 droppe var av varje eterisk olja på en servett/näsduk, vik in oljorna så det inte får hudkontakt. Andas in närhelst under hela meditationen.
  2. Blanda ut 10 droppar eterisk olja av varje i 30 ml växtolja. Ta lite olja i handflatan och med fingret stryker du ut under näsan innan meditation.
  3. Blanda ut 5 droppar eterisk olja av varje i 15 ml växtsmör. Ta lite smör på fingertopp massera upp i näsborrar innan meditation.
  4. Blanda ut eterisk olja i en sprayflaska med lite vatten och spraya runt dig och i rummet innan meditation och direkt efter meditation.

De eteriska oljorna i vardagen.

  1. Aroma Rumsspray. Ta en valfri hydrolat, tillsätt 10-20 droppar av 3-5, eteriska oljor efter tycke och smak. Skruva till sprayinsatsen noga, skaka och spraya i rummet.
  2. Aroma Parfym. Samma metod som vid rumsdoft men du kan öka antal droppar i 100 ml till 30-40 droppar. Du kan ta 5-10 olika eteriska oljor, eller fler, prova dig fram. Skaka och spraya runt dig så får du en diskret med härligt naturlig doft. Vill du hellre ha mindre dos så ta en 30 ml flaska och halvera dosen eterisk olja.

Meditera, dofta, njut och vi möts därinne!

Lena

Dela detta!