Frågor och svar med Lena.

Inlägget gjort

Jag får intressanta, ibland utmanande och djupa, ofta förekommande och väldigt frekventa FRÅGOR.

Frågor om våra kurser, utbildningar, eteriska oljor, vital boosters likaväl som om hudproblem, kroppsliga besvär, oro och funderingar kring doseringar och mycket mycket mer.

Så med allt detta i ryggraden sedan många år, alla dessa frågor från hela landet och även utlandet så fick jag en idé som förankrades i vårt företag. Varför inte ha podcasts och eventuellt bloggar som tar upp olika frågor och funderingar från alla som hör av sig till oss.

Jag tänker att ofta ställs samma fråga om och om igen fast av olika människor, inte så konstigt, och om man då hade en “Frågor och Svarbank” där man kunde söka på sin fråga och kanske lyssna/läsa om andra frågor som man kan vara nyfiken på, hur kul vore inte det?

Så kom igen med era frågor och funderingar. Du kan maila in dem på info@lenalosciale.se, du kan lägga frågor i kommentarsfälten på blogg och podcast, du kan ställa frågor på Botany for All på Instagram & Facebook.

Vi samlar ihop frågor och lägger upp en podd/blogg när vi tycker att vi fångat in det som känns mest aktuellt och de frågor som kanske kopplar in i varandra. Så kom i gång med frågeställningarna och så hörs vi på podden och/eller bloggen.

 

Ha det fint!
Lena

Hitta produkter inom området

aromaterapi, ekologi, grön livsstil, hudvård, utbildningar

6 reaktioner på ”Frågor och svar med Lena.

 1. Jag tycker det skulle vara intressant att läsa, höra dig prata om kvinnlighet, underlivet, och hår samt hur man tar hand om torrhårbotten.
  Är så glad över att jag mött dig och tacksam för allt du delar med dig 💖❤️

  1. Låter som flera bra idéer. Ska fundera på hur och när jag ska komma in på detta. Kvinnlighet är ju ett stort område, mer än halva jordens befolkning?!?, men så spännande. Tacksam är jag över att möta dig och alla andra underbara i min botaniska väg.
   Vänlig hälsning
   Lena

 2. Jag behöver äta penicillin i långa perioder för att bromsa en käkinfektion. Frågan handlar om mage och tarm: Har kroppen nytta av probiotika i det här läget? Dvs dödar inte penicillinet även de goda bakterierna? Behöver råd om hur jag kan tackla detta.

  1. Hej Suzanne
   Trist med en så långvarig infektion och det låter som en väldigt bra ide att äta probiotika. Både magsäck och tarm kan bli kraftigt påverkade och få utslagna goda bakterier av just penicillin/antibiotika. Probiotika, och i vårt fall även Prebiotika, kan du äta nu, länge och hela livet för att hjälpa tarmen att återställa de goda bakterierna i speciellt tunntarmsväggen. Alla kan äta detta, allt ifrån ett litet spädbarn till en skör äldre person och alla däremellan. Ta 1 kryddmått per dag, svälj rent med lite vatten, undvik att hetta upp Probiotikan så ska detta hjälpa till att stödja, stärka och bygga upp dina tarmar trots kurer med penicillin.
   Vänlig hälsning
   Lena

 3. Hej! Har du något tips på bra bok, gärna på svenska, om olika örters terapeutiska egenskaper? Gärna korsindexerad så att man kan slå upp både växter och symptom. Om du förstår hur jag menar? 😊

  1. Hej Karin
   Det finns många bra svenska författare och böcker i ämnet. Lisen Sundgren, Marie-Louise Eklöf, Eva Olsson, Hella Nathorst-Böös är några som skrivit. Googla på “örtböcker” “medicinalväxter” så kommer du hitta många alternativ. Själv har jag massor av böcker på olika språk samt kurs/undervisningslitteratur från ett antal utbildningar/kurser från många år tillbaka från olika håll i världen. Mitt tips är att börja med den/de som lockar och tilltalar dig mest och som är enkel och lättförståelig. Sen kan du gå vidare till mer avancerade böcker. Det viktiga som jag ser det är att du läser, känner glädje och börjar använda växter som en del av din vardag på ett enkelt och härligt sätt.
   Lycka till!
   Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

tolv − sju =