Brännässla
Författarbild

Miniguide Vital Boosters för hud, kropp & psyke

 

V I T A L    B O O S T E R S    F Ö R    H U D,    K R O P P     &    P S Y K E.

För många många år sedan började vi uppleva storheten och healingen i enkla/simples botaniska & mineralpulver och deras kraft på vår energi och hälsa. Nässelpulver, Nyponpulver, Pre- & Probiotika, Dinkelkli, MSM med flera. Vi åt själva och gav framförallt till våra husdjur, speciellt vår häst, och alla mådde så bra. Jag hade då precis börjat montera ihop och undervisa i det som idag kallas Ekologisk Hudvårdsterapi och upplevde när vi lade till dessa mineraler och växtpulver hur snabbt och positivt de påverkade huden, kroppen och psyket.

Fantastiskt var det att förstå att stor läkning och healing för allt i huden kommer inifrån. Jag fick dela gång på gång hur många med hudproblem, och kroppsliga obehag givetvis, blev bättre, kände sig mer avslappnade och harmoniska när det åt dessa magiska enkla råvaror. Då och nu är det lika fascinerande att se hur psyke och hud hänger ihop och att när människan upplever mer avslappning och balans så påverkar det huden.

Idag snart 30 år senare är det samma stärkande och stödjande råvaror som vi använder. Vi har inte bytt ut någon och inte heller lagt till så mycket. Det enkla, avskalade och ”rena” fungerar så bra och så långt så vi håller oss här precis i kanten av skogen, ängen, strandkanten, berget och tar del av den enkla världen av grönt och mineraler.

Våra Vital Boosters är nära sitt växtursprung och kan läggas till i din vardag med andra stärkande produkter. De arbetar fint och försynt och passar ihop med det mesta inom kosttillskott och näring. Överdosera aldrig, tänk långsiktigt och vandra mjukt.

Lena

VITAL BOOSTERS FÖR ATT STÄRKA, STÖDJA OCH BYGGA UPP DIN HUD, KROPP OCH PSYKE.

Vital Boosters eller vitaliserande växt- och mineralämnen är inga vanliga ”näringstillskott / piller”. Det är växtämnen och mineraler nära sitt ursprung och vill hellre bli betraktade som mat och näring som stärker, stödjer och bygger upp din hud, hälsa och psyke.

En kropp, en hud eller känslor som är trötta, utmattade, slitna, i dålig form ligger på ett  ”- minus”.  Till det ”minuskontot” har det tagit en stund att komma. Den tiden det tog att komma dit sätter vi alltid i relation eller reflektion till tiden man är villig att lägga för att börja vandringen mot ett helande. Ett helande som ska hålla och vara länge.

Börja mjukt och försiktigt, tänk att du har resten av ditt liv på dig att stärka, bygga upp och hela dig själv. Låt dessa vitaliserande och härliga växtämnen bli dina vänner, goda vänner, som vill dig väl. Låt dem få ta en självklar plats i din vardag, i ditt liv och ge dig liv, lyster och glädje. Ha tålamod, var noggrann, regelbunden och konsekvent. 

Det liv du vill ha om 10-20 år börjar du stärka, bygga, stödja, välja och leva nu! 

VITAL BOOSTER OCH HUDENS HÄLSA.

Hudens hälsa består till 80% av vad du äter och dricker. Den lyster, vitalitet, mjukhet och energi som du vill ha i din hud stärks, stöds och byggs upp av det du stoppar i munnen. Det du vårdar, smörjer och applicerar på din hud ska också vara av högsta botaniska kvalité för att få maximalt yttre skydd och vård. Den yttre vården kan når inte alltid in på djupet av hudens celler. Så den inre huden och yttre huden behöver lika hög energi och näring för att huden ska kunna förnya sina celler. Något huden är designad att utföra. Så välj med omsorg det som stärker, stödjer och bygger upp din hud allra mest – det du äter och dricker.

VITAL BOOSTER OCH KROPPENS HÄLSA.

Kroppens hälsa och styrka är en spegling av mat, dryck, rörelse, kärlek, beröring, syre, sol, vatten, natur och allt som vi omger oss med och stoppar i oss. Det vi ser, hör, känner, doftar och smakar styr också starkt över hur vår kropp mår. När vi känner oss tömda, utan kraft, när det tar lång tid att återhämta sig efter sjukdom, när vi aldrig känner oss riktigt i form då ligger vi på minuskontot i kroppen. Vi behöver stanna upp en stund och fundera på vad vi behöver stärka, stödja och bygga upp kort- och långsiktigt. 

VITAL BOOSTER OCH KÄNSLOR & MENTAL HÄLSA.

Kan Vital Boosters påverka vår mentala och känslomässiga hälsa? 

Vår empiriska och långa praktiska erfarenhet har visat, gång på gång, att intar man, regelbundet under en tid, en eller flera Vital Booster så kan de ha en gynnsam till mycket gynnsam effekt på våra känslor, tankar och psykiska välmående. Det verkar som att om man ger sin kropp, sina celler, sina organ fantastisk mat, koncentrerad med uppbyggande och stödjande ämnen. De stödjer och stärker oss inte bara fysiskt utan även känslomässigt och mentalt. 

PRO- & PREBIOTIKA

1kryddmått per dag. Kan tas precis som den är rakt i munnen. Ej i varma drycker eller mat.

Kan vara lindrande vid magproblem, halsbränna, lös mage, hård mage, när man äter starka mediciner, vid nedsatt immunförsvar,  vid akne, eksem, hudinflammationer, svamp, klåda osv.

NYPONPULVER

1-2 tsk per dag. Blanda upp i lämplig dryck eller mat. Värme förstör många vitaminer så helst kalla råvaror.

Helnyponpulver smörjer kroppens alla vävnader, verkar stärkande på hud, bindväv, leder, ligament, ger kollagenet i huden näring och energi, kan lindra vid onda och stela leder, mycket rik på antioxidanter och näringsämnen. Man blir pigg, smidig, mjuk och mer rörlig i kroppen och knoppen tycker många.

NÄSSELPULVER

1-2 tsk per dag. Blanda upp i lämplig dryck eller mat. Värme förstör många vitaminer så helst kalla råvaror.

Nässla är det mest kompletta och snabbverkande vitamin, mineral, klorofyll, antioxidantmedlet som finns. Hjälper vid trötthet, kronisk stress, nedsatt immunförsvar, dåliga värden osv. Ökar vitaliteten i hela kroppen och energin. Hår, naglar, hud och orken ökar i sin tillväxt. Börja med låg dos och öka successivt.

PH-KALK

1-2 msk per dag. Blanda ut i vatten och drick på fastande mage innan eller 2 timmar efter måltid.

Kalken lugnar och återställer pH-värdet i kroppens vätskor vid stress, dålig mat och dryck, medicinering, stillasittande liv, ofta sjuk. Kalket gör vattnet i kroppens friskt och hjälper på så sätt kroppens celler i sin ut- och intransport av ämnen. Många vittnar om hur pH-kalk har hjälpt vid svamp, värk, hudproblem m.m.

MSM

1-2 tsk per dag. Blanda ut i vatten, te eller kaffe. Smakar beskt men man vänjer sig. Börja med låg dos och öka successivt. Svavel bidrar till lindring och läkning vid hudproblem, astma, värk, ledproblem, allergier, migrän, trötthet osv. Hjälper reparationen av kroppens alla vävnader som hud, bindväv, leder, muskler, senor och ligament. Minskar inflammationer, försurning och smärta i kroppens vävnader.

DINKELKLI

1-2 tsk eller fri dosering per dag. Blanda i vad du vill och hur du vill. 

Joggar tarmen, dämpar gaser, minskar rapar och svullen mage, driver ut ”skit” från tarmen. Kan vara bra vid kolesterolproblem och högt blodtryck. 

NAKENHAVRE

1 msk per dag. Tas på kvällen och sväljes hela, tugga inte, med lite vatten. 

Bidrar till en bättre bakteriekultur i tjocktarmen, matar de livsviktiga bakterierna som är en förutsättning för vårt immunförsvar. Rensar ut plack och fickor i tarmen, bidrar till en god rörelse i tjocktarmen.

ÄPPELCIDERVINÄGER

Ta så mycket eller så lite som du vill, det är ju mat vi pratar om.Vi äter och dricker äppelcidervinäger varje dag för att det är så gott och fräscht. Sen har vi hört och förstått att det ökar upptaget av mineraler, minskar försurning i kroppen, verkar pH-reglerande invärtes, är milt vätskedrivande och mycket mer bra saker.

CLEANSER TINKTUR

10-20 droppar per dag. Tas i ett glas vatten.

Tinkturen minskar stress i levern och njurarna, verkar milt vätskedrivande utan att driva ut viktiga mineraler i kroppen. Bra att ta vid hudproblem, mask, parasiter, bakterier, virus, till all stress som kommer från livet, maten, mediciner, droger, hormoner osv. Arbetar milt och försiktigt i kroppen, stärker, stödjer och bygger upp kroppens viktiga reningsfunktioner, avgiftar utan att skapa obehag, ”kör ut” ämnen, mikroorganismer och annat som inte ska finnas i våra kroppar.

ECHINACEA TINKTUR

10-20 droppar per dag. Tas i ett glas vatten.

Är bra vid svampproblem i kroppen och huden, efter antibiotika behandling (lägg då gärna till probiotika). En kur echinacea stärker immunförsvaret, minskar candida albicans och andra svampproblem i och på kroppen, reglerar blodsockret, kan hjälpa vid acne och hudproblem som rosacea, eksem, psoriasis och liknande. Bra som kur vid besvärliga virus- och bakterieangrepp.

MARIATISTEL TINKTUR

10-20 droppar per dag. Tas i ett glas vatten.

Mjölktistel är örten, växten som man tar när levern behöver ny energi. Att ta en lång kur på flera flera månader med mariatistel vid hormoniella problem och obalanser, kroniska hudproblem, vid medicinering, när man ska sluta röka osv. är mycket stödjande för kroppen allmänna hälsa.

JOHANNESÖRTS TINKTUR

10-20 droppar per dag. Tas i ett glas vatten.

Johannesörten är växtrikets egen nervmedicin. Den har en lugnande, stärkande, rogivande effekt på nerver och känslor. Johannesörten har även använts vid sömnproblem och insomningsproblem med fin effekt.

Johannesörten verkar även positivt vid nervsmärta, ischias, muskelsmärta, bältros, munsår, vattkoppor med mera då den har antivirala och smärtstillande egenskaper.

ÄLGÖRTS TINKTUR

10-20 droppar per dag. Tas i ett glas vatten.

Här är en ört som är riktigt bra vid halsbränna, gaser i magen, orolig mage, magkatarr, gastritis, magsår, uppkördhet, rapningar och allt som hör magsäcken till. Fungerar även tillfredställande som febersänkande ört, mot huvudvärk, migrän och spänningshuvudvärk både som behandlande och förebyggande medel.

Dela detta!