lotus-3606607_640
Författarbild

Finns den bästa hudvården i burken/flaskan eller sitter den i dina känslor?

De flesta vill ha en hud med lyster, elasticitet, fukt och spänst. Inget konstigt med det.

I den världen där jag arbetar och bebor så vårdar och rengör vi huden med fina växtoljor med massor av bra fettsyror, vitaminer och fettlösliga ämnen. Vi droppar i terapeutiska eteriska oljor med renande, läkande och lugnande egenskaper som Muskatell Salvia, Patchouli, Lavendel och Cederträ. Huden återfuktas och vårdas med varsamt destillerade hydrolater från ros, lagerblad och cypress.

Det är både härligt, skönt, väldoftande och närande för huden med dessa råvaror från växtriket. Man mår bra, huden mår bra.

Vissa använder ”färdiga” ekologiska hudvårdsprodukter från olika tillverkare och serier serier. Det funkar det med.

Vi rengör, vårdar, lägger mask, anstränger oss helt enkelt. Vi kanske ändrar kost, utesluter diverser matvaror, dricker mer vatten, rör på oss mer, undviker sol med mycket mer.

Vi försöker verkligen att göra rätt genom att skydda, vårda, underhålla och behandla vår hud med en uppsjö av olika produkter.

Men ibland blir huden inte blir helt nöjd, helt ut helad och läkt. Det blir bättre, huden känns skönare och lugnare men i perioder, eller konstant ibland, så brakar huden, allt blir kaos och jobbigt. Torrhet, rynkor, fläckar och annat irriterande dyker upp.

Jag får en del, periodvis många, sådana mail. Om hud som blir torr, röd, irriterad, finnig, full med plitor och bubblor. Den som var så bra bara för någon vecka sedan.

En del är inte nöjda för att även om de sköter sin hud minutiöst så känns det inte som att den blir sitt allra bästa. Det är fortfarande något som skaver hos den som bär huden.

De använder olika produkter, inte alltid våra, blandar och försöker hitta det rätta, den rätta oljan, krämen, masken, rengöringen.

För det är väl hudvården det handlar om. Krämen, oljan, masken ……. det är väl den som ska fixa det här.

Jovisst är vi medvetna om kosten, vattnet, socker, sol, fel fetter och allt det där. Vi försöker verkligen att göra allt vi kan för att få hud som överensstämmer med min bild, mina krav och förväntningar på hur den ska upplevas, se ut och vara.

Men.

Kanske sitter den bästa hudvården någon annanstans.

Fantisera om en kropp som är helt utan spänningar. Allt är avslappnat, muskler mjuka, andningen djup, cirkulationen full av syre, näring och vatten.

Alla kroppens organ är lugna, stilla, fulla med energi för sin uppgift. De blir generöst överösta med näring, vatten, syre, antioxidanter, fettsyror och andra godsaker för att kunna utföra sitt jobb.

Huden, kroppens största organ, leker, samtalar och arbetar i perfekt symmetri med alla organ. Förser sina hudlager med den högsta energin, näringen och healingen.

Den är i ett perfekt ”flow” /flöde med att reparera och förnya hudens alla celler och allt sker lekande lätt.

Huden och kroppens alla organ och celler arbetar tillsammans, hjälper varandra, stöttar och stödjer varandra. Du känner intuitivt och snabbt när du behöver sköta om någon del av dig lite extra. Du är i avslappnad kontakt med hela ditt väsen hela tiden.

Din hud är en elastisk, vital, lysande och levande. Huden och du njuter av att vårdas med fina oljor, smör och hydrolater.

Dina sinnen är ständigt nyfikna på sin omgivning och vad för signaler du fångar in. Fina dofter, sköna och vackra synintryck, ljud som helar och läker, den mest avslappnande beröring på din hud……. du mår bra.

När du mår bra så mår din hud bra. När du ökar det inre rummet av lugnt välmående utan att forcera eller tvinga fram det så blir allting lite lite lättare.

Därför har jag spelat in meditationer som reser med dig in till kroppens olika rum för att du ska kunna få hjälp med att öka storleken på rummet med lugnt välmående.

En kropp full av spända muskler ger inte fritt flöde för all näring, vatten och syre som vi så väl behöver långt därinne och ute på hudytan.

Så res med mig och mina eteriska oljor, hitta avslappning för en kort stund, öka ditt inre lugna rum och få en lysande, vital och levande kropp och hud.

Känn på detta en stund.

Kramar

Lena

Dela detta!