Citrus
Author picture

Citrusoljor

Doft och personlig presentation av Citrusoljorna

Citrusoljor utvinns ofta genom expression, man pressar skalen, men kan även destilleras och så får den fantastiska citrusoljan. Citrusoljor kan vara fotosensibiliserande i solljus. Var försiktig under aktiv solsäsong och välj att använda citrusoljor på kvällen på huden för att inte reagera i solljus.
Bergamott, Apelsin och Mandarin är faktiskt avslappnande och lite rogivande citrusoljor utan att man blir såsig i huvudet. Grapefrukt som ligger mitt emellan ger avslappning men också energi, kraft och självkänsla. Lime & Citron är riktigt pigga, cirkulationsökande och mentalt stärkande oljor.

Äkta Citrusoljor

Oljorna pressas från skalen och kallas korrekt för citrusoljor. Doften är som när du skalar frukten, mjukt och sött till syrligt och friskt. Oljor från citrus kan vara hudsensibiliserande i sol, ha en något kortare hållbarhet och vara lite känsligare för ljus, värme och syre.

Apelsin Citrus sinensis
Har en mjuk, söt och lugnande doft som är underbar till alla. Koppla av, kom ner i varv, sov djupt &gott med Apelsin. För extra bra sömn lägg till Mejram &/el. Kamomill Marockan.

Bergamott eko Citrus bergamia
Finns i Earl Grey. En  frisk, fräsch, lätt & grön doft. Nedstämdhet, oro, tunga perioder lättar med Bergamott. Alla mår bra av lite Bergamott, unga/gamla, trötta/pigga.

Citron eko Citrus limonum
En klar och frisk citrondoft. Upplyftande, vitaliserande. Klart huvud, bra koncentration & cirkulation ger Citron. Citronolja i Citron Hydrolat är en helt fantastisk kombo.

Grapefrukt rosa Citrus paradisi
Söt, intensiv, härligt rosabubblande men frisk doft. Positiv olja, tar bort negativitet & stärker självkänslan. Ger alla parfymblandningar en extra citrusdimension.

Lime Citrus aurantifolium
Vår Lime är kallpressad och har en riktigt grön, djup och klar doft. Galet härlig i dammsugarpåsen på en tuss. Lime ger ny kraft, ny glädje och en känsla av vår. Piggar upp, sätter fart, ökar orken och livslusten.

Mandarin röd Citrus reticulatat
Den mjukaste, sötaste och mest lugnande doften och effekten vi kan be om. Alla mår bra av Mandarin. Barnets olja, den lilla glada ungen som bor i oss alla lockas fram med doften av Mandarin.

Yuzu Citrus medica junos
En dyr olja men väl värd sin kostnad. Doftar som när du skalar en lätt omogen mandarin med lite grönt skal. Fräsch, frisk, grön, pigg, spritsig och alldeles underbar i en parfym.

Dela detta!