Lördag  8 december

med Lena Losciale

Det botaniska Yule/Jul Apoteket kommer vara fullt av kunskap om hur man vårdar, skyddar och förebygger alla vinterns utmaningar och överraskningar. Goda som mindre goda.

Vi bygger upp ett grönt skönt apotek med olika eteriska oljor, torkade örter, kryddor och verksamma tinkturer som kan hjälpa vid förkylning, virus, vinterkräksjuka, trötthet, nedstämdhet och mycket annat.
Vi kommer ta del av mina egna tinkturer på äppelcidervinäger med örter och kryddor från sommaren och tidig höst. 

 

Teori:

Vi lär oss om tinkturer, infusioner, macerationer av alla de slag. Vi läser på om enskilda växters helande och livgivande egenskaper. Vi tar del av Lenas recept, doseringar, tips och praktiska kunskaper om det sköna gröna i kompendium om växterna, recepten och beredningar som du själv kan göra nu och för resten av ditt liv.

Praktik:

Vi blandar torkade kryddor och örter till helande teer. Vi lägger säsongens växter och grönt i äppelciderviner. Vi gör grönt och ofarligt ”motgift” till vinterns sjukdomar. Vi dyker in i de eteriska oljornas värld och blandar magiska små flaskor för att bjuda in värme, kärlek och hälsa under vintermånaderna.

 

Kostnad:      1 800:-

Anmälan:    Anmälningsavgift på 800:- faktureras efter bokad anmälan, återfås ej vid utblivelse. Resterande 1000:- faktureras några veckor innan kurs.

Tid:             10 – 16

Lärare:        Lena Losciale

Lokal:          Birkagatan 19

Övrigt:        Kaffe och te finns i vårt kök. Lunchställen finns det gott om runtikring.

Varmt välkommen med din anmälan. Jag ser framemot en härlig, doftande och örtig lördag med dig!

Lena

 

Skicka anmälan