Botanisk Yule/Jul Koka-kurs FULLSATT

Söndag 9 december 2018

med  Lena Losciale.

Kom och skapa din egen hudvård i julmånadens tid. Under sommaren och hösten så har jag förvaltat och skördat vilda och odlade växter. Jag har lagt dem i olja för att skapa magiska macerationer till den finaste hudvård. Nu så här precis innan Yule/Jul så tänker jag mig att vi tillsammans ska koka och skapa fram skyddande, närande, vårdande och väldoftande salvor, balsam, lotions och mer. 

Teoretisk förmiddag:

Vi lär oss om råvaror som växtoljor, bivax, lanolin, eteriska oljor, hydrolater och växtsmör och hur man använder dem och blandar dem till mycket vårdande och läkande hudvård.

Vi lär oss dessutom om alla macerationer som jag gjort under sommaren, vad och varför jag har gjort dem. Vi går igenom till vilken hud de olika passar och självklart får du kompendie med mycket information om mina skapelser och recept.

 

Praktisk eftermiddag:

Utifrån mina macerationer så skapar vi fram olika vårdande produkter. Vi tar den rena växtoljan och blandar den men andra råvaror som eterisk olja, smör, lanolin, hydrolater med mera för att få en personlig touch till var och en.

Vad du får med dig hem:

Du går hem med en påse växtmagi i den mörka decemberkvällen. En påse som doftar sommar men som ger skydd, vård och healing alla vinterns mörka kalla månader.

 

Anmälan: 800:- i anmälningsavgift som ej betalas tillbaka faktureras vid  bekräftad anmälan. 1 000:- faktureras några veckor innan kursstart.

Kostnad: 1 800:-

Tid: 10 – 16

Lärare: Lena Losciale

Lokal: Birkagatan 19

Övrigt: Kaffe och te finns i vårt kök. Lunchställen finns det gott om runtikring.

Skicka anmälan