med  Lena Losciale.

Parfym – att kommunicera via doft, att förstärka sin personlighet via doften, att uttrycka sitt    humör/jag/väsen via doften. Att bli sin egen parfymör är spännande och utvecklande. Först lär vi känna dofter i eteriska oljor för deras egen skull och för att sedan dofta och komponera ihop dem till vackra doftackord i en parfym. En unik parfym till en unik person. 

Denna helg kommer att vara upplagd så att du lätt lär hur man skapar egna parfymer för att kanske själv lära ut på ett enkelt sätt hur man gör dessa till andra nyfikna.

Kursen kan ses som ett förkovrande i äkta botanisk ekologisk parfym från växtriket. Kursintyg delas ut, se det som en kompetenskurs inom ekologi, skönhet och parfym. 

 

Aroma Parfym Helgen ser ut så här:

Lördag:

Vi kommer att gå igenom olika noter och ackord hos eteriska oljor för att ge ”parfymören” en uppfattning om vad de står för och hur de påverkar doften i en parfym. Vi kommer att dofta igenom olika grupper som blommiga, citrus, kryddiga osv. för att få en uppfattning om vart vi är på väg när det gäller vår doftpreferens. 

Vi lär oss om topp/mellan/basnoter och hur de fungerar i en parfym.

Vi kommer praktiskt gå igenom och demonstrera hur man kan ”sätta ihop” dofter i luften för att få en förståelse hur de kan bete sig i en blandning.

Hydrolater är en underbar bärare av eteriska oljor och de påverkar även doften så vi kommer att dofta och bekanta oss med dem.

Vi lär oss vilka olika bärare som är lämpliga för en ”tyngre” och ”lättare” blandning.

Söndag:

Dags att skapa fram parfymer, lättare doftspray med mycket mer.

Tillsammans kommer vi att till var och en skapa fram en intensiv parfym, ett lättare parfymspray, en bivaxlotion och andra doftande produkter med parfym som inriktning. 

 

Kompendium och allt material plus många fina parfymprodukter ingår.

 

Välkommen ska du vara!     Lena 

 

Anmälan: Du betalar 1500 kr i anmälningsavgift och har då en plats. 

Innan kursstart skickas en faktura ut på resterande summa. Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.

Kostnad: 3 600 kronor 

Tid: 10  – 16

Lärare: Lena Losciale

Stäng
×

Kundvagn