Vald:

Hallonfröolja 30 ml

78.00kr

Latin: Rubus idaeus
Familj: Rosaceae / Rosväxter
Ursprung: Tyskland
Utvunnet från: Hallonfrö

Högt innehåll av vitamin e, vitamin a, omega 3 & 6 gör hallonfröolja värdefull för hud som är och varit i sol och blivit påverkad av sol och väder

78.00kr

Kategori:

Beskrivning

 

Vår kunskap och erfarenhet om oljan:
Hallonfröolja är kallpressad från de små fröna i hallonen. Högt innehåll av vitamin e, vitamin a, omega 3 & 6 gör den värdefull för hud som varit i sol och blivit påverkad av sol och väder. För hud som vistas i sol, gärna tillsammans med andra inre och yttre solskydd, verkar den vara förebyggande mot solskador som pigmentsförändringar, torrhet, fuktförlust och liknande.
Oljan förebygger, vårdar och reparerar hud med inflammation, klåda, eksem, torrhet och irritation. Oljan passar alla hudtyper, är ganska torr, går snabbt in i huden och lämnar en ickefet yta. Lätt att använda vid vistelse i solen, man ska alltid applicera mer olja när man badat, svettats, varit ute en stund så att det fysiska skyddet aktiveras. Blanda gärna oljan med något växtsmör och mineralpigment. När man blandar pigment med olja och/eller smör så höjs skyddet mot solens strålar p.g.a. mineralerna i pigmentet och man får en vårdande, skyddande och kosmetiskt naturlig foundation.

Doft: Mild doft, nötig och lite fröig.

Färg: Ljust gul till mörkare gul.

Konsistens: Torr, lättarbetad, går snabbt in i huden.

Stäng
×

Kundvagn